Blogg

På bibliotek från kust till kust

För många jämnåriga var det klart vilken bransch de ville komma in på, men för mig var det inte så klart. För mig var det något av en slump att jag kom in i biblioteksbranschen, men efter att kommit in i denna bransch har jag dock svårt att tänka mig att göra något annat. Läs mera »
Vilhelm Lönnberg
03.03.2022 kl. 15:23

Min väg till biblioteksvärlden – självklar, men ändå brokig

Som informationsspecialist på ett högskolebibliotek är min arbetsdag fylld av digitala informationsresurser, handledning och undervisning. Kommunikation, översättning och koordinering av verksamhet och projekt fyller också stor del av min arbetsdag. Verkligt annorlunda arbetsliv än det jag föreställde mig när jag sökte mig till en utbildning i biblioteksbranschen. Fast idag kan jag enkelt säga att den biblioteksvärld jag arbetar i är helt rätt. Jag uppskattar mina varierande arbetsuppgifter i en dynamisk och stimulerande arbetsmiljö.Läs mera »
Gun Vestman
03.03.2022 kl. 15:16

Min väg till bibliotekarie: reflektioner över distansundervisning på nätet för tjugo år sedan och idag.

När jag ser på dagens tekniska distansmöjligheter och pandemin som ökade användningen av dem, slås jag av tanken att man för tjugo år sedan säkert inte hade en aning om att ett virus skulle påverka studier och arbete som coronaviruset har gjort de senaste två åren.Läs mera »
Johan Lindberg
03.03.2022 kl. 11:03

Vikariat som blev fast anställning

"Så mångskiftande som biblioteksverkligheten är i dag är jag glad att jag hann pröva på och få erfarenhet av några andra jobb innan jag blev bibliotekarie på heltid."Läs mera »
Lisa Strömsholm
11.01.2022 kl. 21:51

Branschbyte efter blöjbyte

"”Och du tror på fullaste allvar att man hinner studera när man är småbarnsmamma?”. Då växte hornen i pannan på mig. Självklart kunde jag klara det!"Läs mera »
Lisa Ahlvik
11.01.2022 kl. 21:15